اولین آیین نکوداشت عزیز و نگار‌ در آردکان طالقان برگزار شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز با اشاره به اینکه مراسم عزیز و نگارخوانی ظرفیت برگزاری در ابعاد گسترده تر و حتی ثبت جهانی را دارد، گفت: نیاز است تا پژوهشگران و اهل قلم برای ثبت جهانی این میراث ناملموس به مستند سازی اقدام کنند.

به گزارش پایگاه خبری همگام با البرز اولین آیین نکوداشت عزیز و نگار، دو دلداده طالقانی که در فهرست ٱثار ناملموس کشور به ثبت رسیده، شامگاه پنج‌شنبه 14 تیر 1402 در روستای آردکان طالقان با حضور پرشور مردم، مدیرکل و معاونان اداره کل میراث‌فرهنگی البرز، فرماندار و مسئولان شهرستانی، سفیر ادبی ایران در دهلی نو و شخصیت‌های برجسته فرهنگ و ادب طالقان برگزار شد.

رحیم خاکی در این مراسم ضمن قدردانی از حمایت مسئولان شهرستان و همت اهالی روستا برای برگزاری آیین نکوداشت عزیز و نگار و حفظ این میراث ناملموس ثبت ملی شده، گفت: حفظ فرهنگ‌ها، آیین، رسوم و رویداهای فرهنگی‌تاریخیِ محلی برای نسل‌های بعدی بسیار ارزشمند است. اکنون کشور‌های جهان هم به ثبت میراث ناملموس خود روی آورده‌اند.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز با اشاره به اینکه مراسم عزیز و نگارخوانی ظرفیت برگزاری در ابعاد گسترده‌تر و حتی ثبت جهانی را دارد، گفت: نیاز است تا پژوهشگران و اهل قلم برای ثبت جهانی این اثر به مستند سازی اقدام کنند. هر کشور هر دو سال یک بار یک سهميه ثبت میراث ناملموس در فهرست میراث‌جهانی را دارد و مستندسازی وتولید محتوای فاخر برای این اقدام ضروری است.

وی با اشاره به وجود ظرفیت‌های بکر گردشگری در کنار میراث ناملموس ارزشمند در منطقه طالقان، برگزاری چنین مراسماتی را فرصتی برای جذب گردشگری و توسعه اقتصاد گردشگری منطقه خواند و از سرمایه گذاران دعوت کرد تا برای سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه زیرساخت‌های گردشگری طالقان پیش‌قدم شوند و مديران این حوزه نیز نهایت اهتمام را برای همکاری هر چه بیشتر با سرمایه‌گذاران خواهند داشت. گفتنی است مراسم عزیز و نگارخوانی در سال 1390 به شماره 446 در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

برگزاری این مراسم بنا بر داستان دو دلداده از روستای آردکان طالقان است که ماجرای آن‌ها مرزهای عشق و دلدادگی‌ را درنوردیده و اشعار عاشقانه آن‌ها سالیان دراز است که در میان مردمان این روستا و در مجالس و میهمانی‌ها رایج است. همچنین نمایشگاه دستاوردهای بانوان روستا در کنار محل مراسم و قدردانی از هنرمندان فرهنگ و ادب طالقان و هنرمندان نگارخوانی همزمان با این رویداد برگزار شد.

پایگاه خبری استان البرز

انتهای پیام/شراره کهنسال

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ممنون از ثبت دیدگاه. پس از بررسی نمایش داده خواهد شد.