دولت منتخب دولت همه مردم است

نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: دولت منتخب دولت همه مردم است و باید همگان رییس جمهور را کمک کنند تا دولت موفق شود.

به گزارش پایگاه خبری همگام با البرز سعید جلیلی، نماینده  مقام معظم رهبری در شورای‌ عالی امنیت ملی بعدازظهر امروز در نشست تخصصی و نخبگانی با موضوع امنیت غذایی و امنیت ملی که در تالار امام خمینی(ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: وقتی در یک محیط علمی صحبت از موضوعاتی در عرصه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و … می‌شود، مهم است که این مطالب مبنای دقیق و درستی داشته باشد و نتیجه مباحثه به پیشرفت کشور، نظام، انقلاب و ملت کمک کند.

وی ادامه داد: اگر جامعه و ملتی آرمان‌هایی دارند و نکاتی را مطرح می‌کنند، اهمیت دارد که معنای مفاهیم مربوطه مشخص شود و این طور نباشد که هر کسی در ذهن خود مفهوم خاصی را در نظر بگیرد و تحریف داشته باشد و فقط الفاظی که به کار برده می‌شود، مشترک باشد. یکی از مواردی که وفاق را در جامعه شکل می‌دهد این است که این مفاهیم مشترک باشند و وقتی مفهومی بیان می‌شود، بیشتر مردم جامعه برداشت مشترکی از تعبیر و لفظ مربوطه داشته باشند.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای‌ عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه دانشگاه باید به این موضوع کمک کند که مباحثی که مطرح می‌شود، دقیق و علمی شود، عنوان کرد: یکی از مباحثی که در جامعه مطرح می‌شود و تقریباً همه در خصوص آن اتفاق نظر دارند، رسیدن کشور به قله‌های پیشرفت و تعالی است؛ اما برداشت مشترک از این مفهوم اهمیت بسیاری دارد. برخی مباحث نظری به‌ویژه در علوم اجتماعی و علوم انسانی مفاهیمی دارند که نمی‌توانند جدا از یکدیگر مطرح شوند.

جلیلی اضافه کرد: به‌عنوان مثال، استقلال، آزادی و عدالت خیل‌های عمومی و اجتماعی هستند و همه بر این مبناها نگاه مثبت دارند که این مفاهیم مورد توجه بسیاری قرار دارند و در ارتباط با یکدیگر معنای مشخص آن‌ها روشن می‌شود. گاهی اوقات این مفاهیم در ارتباط با یکدیگر تعریف و تنظیم می‌شود. به‌عنوان نمونه، آزادی خوب است اما به شرطی که عدالت را کنار نزند و عدالت نیز خوب است مشروط بر اینکه آزادی را محدود نکند؛ این مباحث به وفور در جامعه مطرح می‌شود.

وی امنیت را یکی از مفاهیم مطروحه در جامعه دانست و با تأکید بر ضرورت شناخت و آگاهی از نسبت این مفهوم با آزادی، عدالت و … بیان کرد: اینجاست که برخی نگاه‌های مختلف ظهور و بروز پیدا کرده و چنین مباحثاتی را ضروری می‌کند که نسبت این مفاهیم با یکدیگر چیست؟ کدام اهمیت بیشتری دارد؟ کدام می‌تواند بر دیگری حاکم شود؟ و … یکی از خیل‌های اجتماعی حائز اهمیت، امنیت غذایی بوده که مورد وفاق و نسبت آن با سایر مفاهیم روشن است.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای‌ عالی امنیت ملی اذعان کرد: همه این موضوع را قبول دارند که امنیت غذایی از جمله بسترهای لازم برای آزادی و عدالت است و اگر این مفهوم در محیطی وجود نداشته باشد، سایر مفاهیم نمی‌توانند آنطور که شایسته است شکل گیرند و بالعکس، با وجود عدالت می‌توان امنیت غذایی را به شکل مطلوب محقق کرد. حتی در تعابیر دینی نیز آمده که اگر جامعه‌ای معیشت لازم را نداشته باشد، نمی‌توان انتظار زیادی داشت که در همه فضائل به‌درستی عمل کند.

جلیلی تصریح کرد: اگر ما در محیط‌های دانشگاهی و علمی می‌خواهیم اقداماتمان به نفع کشور، ملت و یک فکر و جریانی باشد که سعادت مردم را رقم بزند، باید به خروجی و ثمره برایند مربوطه توجه داشته باشیم و ببینیم نتیجه مطالعه، کار و تحقیقی که انجام می‌دهیم چیست؛ زیرا تعلیم و تحقیق زمانی ارزشمند است که نتیجه داشته باشد. برگزاری چنین جلساتی باید در عرصه‌های سیاست‌گذاری، قانون‌گذاری و اجرا به کشور کمک کند تا زمانی که گذاشته می‌شود، هدر نرود.

وی با بیان اینکه اگر چنین نگاه و مبنایی حاکم باشد، همین توان، فکر و نگاه بستری برای به نتیجه رسیدن بسیاری از مسائل می‌شود، مطرح کرد: همانطور که در معارف دینی ما مطرح می‌شود و در تجارب بشری نیز وجود دارد، علم تولید قدرت می‌کند و در عرصه‌های مختلف، دانش می‌تواند اقتصاد، سیاست، قدرت، فرهنگ و هنر را ارتقا دهد. باید توجه داشته باشیم که جهت مجموعه مناسباتی که در کشور شکل می‌گیرد و دنبال می‌شود، به این موضوع کمک می‌کند یا خیر.

وی با بیان اینکه در نشست علمی با حضور اساتید دانشگاه و دانشجویان، بر ضرورت تحقق رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه کشور تأکید شده استاین، عنوان کرد: نشست به بررسی چالش‌ها، الزامات و راهکارهای دستیابی به این هدف مهم پرداخت. لزوم توجه به موانع و فرصت‌ها در این جلسه عنوان شد که برای رسیدن به رشد اقتصادی مطلوب، باید موانع موجود از مسیر برداشته شود.
جلیلی با تاکید برسرعت‌بخشی به فرآیندهای توسعه‌ای، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و اجرایی کشور گفت: همچنین بر نقش دانشگاه‌ها، پایان‌نامه‌های دانشجویی و تحقیقات علمی در تحقق اهداف توسعه‌ای اشاره شد.
وی عنوان کرد: نقش سرمایه و بهره‌وری در رشد اقتصادی در این نشست، سرمایه به‌عنوان یکی از ارکان اساسی رشد اقتصادی معرفی شد، اما در کنار آن، بهره‌وری، مدیریت کارآمد، و نوآوری علمی نیز به‌عنوان عوامل تعیین‌کننده مطرح شدند.
جلیلی با بیان اینکه ظرفیت‌های علمی و پژوهشی کشور، نیروی انسانی متخصص و شرکت‌های دانش‌بنیان، می‌توانند مسیر توسعه را هموارتر کنند وحرکت به سمت رشد پایدار با اتکا به دانش‌بنیان‌ها بر پایه مطالب ارائه‌شده، یکی از راهکارهای اصلی برای تحقق رشد ۸ درصدی، تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های نوین است، خاطرنشان کرد: در بخش‌هایی مانند کشاورزی، انرژی، صنعت، و معدن که از محورهای اصلی توسعه محسوب می‌شوند.
ننماینده مقام معظم رهبری در شورای‌ عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه به تجربه موفق دوران دفاع مقدس اشاره شد که در آن، مشارکت و تعهد اجتماعی منجر به موفقیت‌های بزرگ شد. این الگو می‌تواند امروز نیز در جبهه پیشرفت علمی و اقتصادی تکرار شود، بیان کرد:
جلیلی خاطرنشان کرد: یکی از مباحثی که به‌ویژه در ماه‌های اخیر بسیار مطرح می‌شود، این است که لازمه چنین رشدی، N میزان سرمایه است و چون این میزان سرمایه وجود ندارد، فعلاً چنین رشدی قابل دسترسی نیست. برخی مسئولینی که مسئولیت اجرای این قانون را بر عهده دارند، چنین حرفی می‌زنند. طبق قانون مذکور، یکی از مولفه‌های رشد سرمایه است، اما این موضوع مولفه‌های دیگری همچون مدیریت، فناوری و نیروی انسانی نیز دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اساتید، دانشجویان و دانش‌آموختگان را ظرفیت علمی بزرگی در این زمینه خواند و تصریح کرد: اکنون که موانع را پشت سر گذاشته‌ایم، باید برای رسیدن به قله تلاش کنیم. در چنین شرایطی لازم است هر کس نسبت خود را با جبهه پیشرفت کشور تعریف کند. دلیل پیروزی ما در دوران دفاع مقدس و نیز عدم از دست دادن حتی یک وجب از خاک کشور این بود که همه نسبت خود را با جبهه حق علیه باطل تعریف کردند؛ امروز نیز باید همان‌گونه عمل کنیم.

 

انتهای پیام/شراره کهنسال

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ممنون از ثبت دیدگاه. پس از بررسی نمایش داده خواهد شد.