به گزارش پایگاه خبری همگام با البرز در شرایط کنونی که اقتصاد کشور با چالشهای بزرگی از جمله افزایش بیرویه نرخ ارز و پیامدهای آن بر تولید و صادرات مواجه است، تلاش برای “سرمایهگذاری برای تولید” بیش از هر زمان اهمیت پیدا کرده و تحقق آن نیازمند حمایتهای واقعی از تولیدکنندگان، کاهش موانع بروکراتیک و ایجاد بسترهای مناسب برای جذب سرمایه داخلی و خارجی است.
نوسانات ارزی در سالهای اخیر موجب شده است که هزینه واردات مواداولیه و تجهیزات تولیدی به طور چشمگیری افزایش یابد. این موضوع برای تولیدکنندگان مختلف از جمله صنعت بتن که به دلیل فرسودگی ماشین آلات موجود و عدم اجازه واردات تجهیزات به روز دنیا در این بخش از جمله پمپهای انتقال و ماشینآلات حمل بتن با چالش مواجه هستند، مشکلات زیادی ایجاد کرده است.
بیتردید با توجه به اینکه افزایش افسارگسیخته نرخ ارز محدودیتهایی را در زمینه مراودات خارجی برای بازرگانان ایجاد کرده و از سویی موجب کاهش اعتماد به بازار ایران در سطح بینالمللی شده، این امر تاثیر منفی بر رشد صادرات و تعاملات تجاری ایران با کشورهای مختلف داشته است.
برای مقابله با این مشکلات و بهبود شرایط تولید، لزوم شفافسازی سیاستهای ارزی کشور امری ضروری به نظر میرسد. بدون شک در صورتی که سیاستهای ارزی شفاف و قابل پیشبینی باشند، تولیدکنندگان قادر خواهند بود تا هزینهها و ریسکهای خود را بهتر مدیریت کنند. همچنین، تخصیص ارز ترجیحی به صنایع کلیدی همچون صنعت بتن میتواند شرایط بهتری برای تولید فراهم کند.
به جزء مسائل ارزی و بانکی، صنعتگران داخلی با دیگر چالشهای جدی در حوزه تولید مواجه هستند که مشکل ناترازی انرژی از اصلیترین این موارد است، به نحوی که کمبود گاز و برق در فصول خاص، موجب کاهش ظرفیت تولید و در نهایت پایین آمدن راندمان در این حوزه و افزایش هزینهها شده است.
علاوه بر این، فرسودگی زیرساختهای تامین انرژی و عدم سرمایهگذاری کافی در توسعه شبکههای برق و گاز، موجب تشدید این بحران شده است. بسیاری از واحدهای تولیدی به دلیل قطعیهای مکرر برق و گاز، مجبور به کاهش شیفتهای کاری یا حتی تعطیلی موقت خطوط تولید خود میشوند که این امر پیامدهای اقتصادی و اجتماعی گستردهای را به همراه دارد. همچنین، نبود سیاستهای حمایتی مؤثر برای بهینهسازی مصرف انرژی در واحدهای صنعتی، توان رقابتپذیری این مجموعهها را کاهش داده است.
بدین منظور برگزاری نشستهایی برای طرح و پیگیری مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه ناترازی انرژی و یا بهبود شرایط تولید و صادرات از سوی پارلمانهای بخش خصوصی کشور از جمله اتاق بازرگانی البرز برگزار شده است که در کنار ارائه خدمات مشاورهای، تسهیل فرآیندهای سرمایهگذاری، حضور و مشارکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی و توسعه مراودات تجاری با کشورهای آسیای میانه و کشورهای همسایه میتواند به تقویت صادرات و جذب سرمایهگذاریهای جدید کمک کند و این اقدامات در سال جاری باید با جدیت بیشتری دنبال شود.
انتهای پیام/شراره کهنسال